Lang stereotest 2

Legg i ønskelisten
Pris
2 690,- 2 152,-
Lang stereotest 2
Screeningtest for å avdekke problemer med stereosyn hos barn. Briller behøves ikke!
Art. nr.
102-5
7 på lager, sendes neste virkedag

Lang 2 synstest for samsyn

Screeningtest for å avdekke problemer med stereosyn hos barn. Lang stereotest 2 er en enkel test som er velegnet til bruk på helsestasjonen.

Med normalt syn vil barnet se symbolene halvmåne, elefant og bil, i 3D. Lang stereotest 2 har også en stjerne som kan sees med bare et øye (uten samsyn). En fordel med denne testen er at det ikke brukes briller, og at en dermed kan observere barnets øyebevegelser gjennom hele testen.

Barn som ikke har samsyn, og dermed heller ikke stereosyn, risikerer at det ene øyet ikke utvikles normalt og at det blir svaksynt. Det er derfor viktig at manglende samsyn oppdages tidlig (før 7-års alder) og blir behandlet.

Ved skjeling er det svikt i samsynet. Skjeling av en viss størrelse vil være synlig for foreldrene. Andre tegn kan være at barnet snubler ofte, kniper igjen et øye, har en unormal hodestilling (på skakke), hodepine, uklart syn, dobbeltsyn eller lese- og skrivevansker.

Lang er den eneste stereotesten hvor barnet slipper å ha på seg briller. Dette er spesielt en fordel ved testing av små barn.  Barn ned til 12 mnd kan testes med Lang stereotest. De barna som har stereosyn vil merke at det er noen skjulte symboler på tavla. De vil ofte forsøke å peke på disse, eller gripe de. De barna som ikke har stereosyn vil som regel virke uforstående og miste oppmerksomhet for tavla, da de ikke ser noe spesielt på den.

Brukermanual (80.51 kB)