Lang stereotest 1-R

Legg i ønskelisten
Pris
3 490,- 2 792,-
Lang stereotest 1-R
Screeningtest for å avdekke problemer med stereosyn hos barn. Briller behøves ikke!
Art. nr.
103
3 på lager, sendes neste virkedag

Lang 1-R synstest for samsyn

Screeningtest for å avdekke problemer med stereosyn hos barn. Lang stereotest 1-R er enkel å bruke og er velegnet til bruk på helsestasjonen.

Med normalt syn vil barnet se symbolene stjerne, katt og bil i 3D. Uten stereosyn vil ingenting sees. En fordel med denne testen er at det ikke brukes briller, og en kan dermed observere barnets øyebevegelser gjennom hele testen.

Barn som ikke har samsyn, og dermed heller ikke stereosyn, risikerer at det ene øyet ikke utvikles normalt og at det blir svaksynt. Det er derfor viktig at manglende samsyn oppdages tidlig (før 7-års alder) og blir behandlet.

Ved skjeling er det svikt i samsynet. Skjeling av en viss størrelse vil være tydelig for foreldrene. Andre tegn kan være at barnet snubler ofte, kniper igjen et øye, har en unormal hodestilling (på skakke), hodepine, uklart syn, dobbeltsyn eller lese- og skrivevansker.

Lang er den eneste stereotesten hvor barnet slipper å ha på seg briller. Dette er spesielt en fordel ved testing av små barn.  Barn ned til 12 mnd kan testes med Lang stereotest. De barna som har stereosyn vil merke at det er noen skjulte symboler på tavla. De vil ofte forsøke å peke på disse, eller gripe de. De barna som ikke har stereosyn vil som regel virke uforstående og miste oppmerksomhet for tavla, da de ikke ser noe spesielt på den.

Lang 1-R er en revidert utgave av den tidligere Lang 1 testen. Den reviderte utgaven er lettere, er laserskjært og har avrundede hjørner. I tillegg har den en lettfattelig skjematisk beskrivelse og
kort instruksjon på baksiden (engelsk tekst).